Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Απαγωγή νεαρού Ε/κ από τις κατοχικές αρχές


Νεαρός 24 χρόνων ο Σέργης Αριστείδου, ο οποίος διαμένει στο Δασάκι της Άχνας απήχθη το απόγευμα χθες από τις κατοχικές δυνάμεις, στην περιοχή του Περγάμου, στα κατεχόμενα. Άλλοι δύο νεαροί κατάφεραν να διαφύγουν. Οι τρεις νεαροί πήγαν στα κατεχόμενα για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους τα οποία κρατήθηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις. Η Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Βρετανικών Βάσεων προέβησαν σε διαβήματα για την απελευθέρωση του Αριστείδου.


O νεαρός αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον ψευδοδικαστηρίου στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 24χρονος απήχθη στην περιοχή του κατεχόμενου Περγάμους, γύρω στις έξι το απόγευμα όπου είχε εισέλθει σε σημείο που γειτνιάζει με τη γραμμή αντιπαράταξης, με δύο φίλους του για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους.

Σε κάποια στιγμή εμφανίστηκαν στην περιοχή από κατοχικό φυλάκιο Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι «συνέλαβαν» τον 24χρονο. Οι Τούρκοι στρατιώτες κράτησαν επίσης και τα τρία σκυλιά.

Οι δύο φίλοι του κατάφεραν να διαφύγουν και επέστρεψαν στις ελεύθερες περιοχές για να ειδοποιήσουν στη συνέχεια την Αστυνομία Δεκέλειας, η οποία με τη σειρά της προέβη σε παραστάσεις προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. 

Για την υπόθεση ενημερώθηκε επίσης και η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

Οι δικοί του κατάφεραν να μεταβούν στο κατεχόμενο Πραστειό Αμμοχώστου όπου κρατείτο ο 24χρονος και είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις